Bouwchemie

Voorkom en herstel waterverlies in uw betonzwembad

Een ouder zwembad bekleed met mozaïek kan na verloop van tijd haarscheurtjes aan de inbouwdelen vertonen en dus water verliezen. Gelukkig kunnen we dat goed oplossen met bouwchemische producten en hoeft u hiervoor geen drastische ingrepen te doen.

Bouwchemie is het injecteren van epoxyharsen in het beton van uw zwembad. Een dergelijke betoninjectie rond de inbouwdelen voorkomt verlies van water tussen het beton en de kunststof. Na een zorgvuldige analyse en test kunnen wij al heel wat lekken dichten. De injecties zijn enkel mogelijk bij volle betonstructuren

Zwembad

Waarom kiezen voor een bouwchemische oplossing?

N

Geen grote ingrepen nodig

N

Niet zichtbaar na herstelling

N

Zowel voor binnen- als buitenzwembaden

N

Snelle uitvoering

N

Mogelijk op verouderde zwembaden

N

Jarenlange garantie

Verschillende toepassingen voor zwembaden

Waterverlies… het kan overal opduiken bij betonzwembaden. Bij de geplaatste handgrepen, inbouwdelen, rolluikdoorvoer, rolluikbak… Waar het ook zit, Busschop Zwembaden lost het op. We verwijderen de handgrepen en plaatsen die terug met de juiste producten, we coaten de rolluikbak met een extra waterdichting aan de bodemafzuiging… You name it: voor elke toepassing hebben wij de juiste producten en kennis in huis.

Met bouwchemische producten kunnen we ook breuken herstellen die moeilijk te bereiken zijn.

Enkele mogelijkheden:

Betoninjectie

Een verouderde mozaïek kan lekken rond de skimmers of de inspuiters, als gevolg van langdurige blootstelling aan chloor en water. Met een betoninjectie met epoxyhars kunnen we de holtes opvullen en opnieuw 100% waterdicht maken.
Zwembadrenovatie
Bouwchemie

Coating

Mozaïek zwembaden kunnen na enige tijd haarscheurtjes vertonen. Met een transparante coating houden we de looks van uw zwembad fris en (zo goed als) nieuw. De coating is op basis van epoxy en is dus ook chloor- en UV-bestendig. We kunnen deze coating gebruiken op beton-, mozaïek – en mortex zwembaden.

Het juiste product

Waterverlies bij beton zwembaden is mogelijk bij de geplaatste handgrepen, inbouwdelen, rolluikdoorvoer, rolluikbak.. Stap voor stap wordt er gezocht naar de lekkages.

De handgrepen worden verwijderd en teruggeplaatst met de juiste producten, de rolluikbak kan een coating krijgen met een extra waterdichting aan de bodemafzuig. Voor iedere toepassing hebben wij de juiste producten en kennis in huis.

Bouwchemie

Vraag ons advies

Legt u binnenkort een nieuw zwembad aan? Of is uw zwembad aan een opknapbeurt toe? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.